Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views :

🐾 Minden, ami kutya! 🐾

A megkövült arcú kutya új élete

/
/
/

A magányosan kóborló kutyára egy nő figyelt fel Athén (Görögország) külvárosában. Az eb arca szinte megkeményedett. A hölgy lefényképezte és a Facebook-on próbált segítséget kérni.

Az 5 éves kutya nagyon félt az emberektől valószínűleg azért, mert még soha nem volt emberek között. Nagyon nehéz volt elkapni, de mindenki aki jelen volt a befogásánál, nagyon elhivatott volt, hogy segítsen neki. Végül sikerült megfogni és elvitték a “Save a Greak Stray” menhelyre Oropos-ba Görögországba.

Petrának nevezték el, ami görögül követ jelent.

Valia Orfanidou ott találkozott Petrával és tudta, hogy mindent meg kell tennie a kutyusért.

“Szerintem mindig is kóbor kutya lehetett, mivel olyan volt, mint aki még sosem volt emberek között. Még hasonló állapotban lévő kutyák is, ha voltak emberek környékén, akkor is barátságosak. Úgy tűnt, hogy még sohasem érintette meg senki Petrát” -mesélte Valia.

Petra nagyon szenvedett. Éhezett és rühes volt, ami ahhoz vezetett, hogy a bőre megkeményedett, vágások és hegek borították az egész testét. Petrának leishmaniasis-i betegsége is volt, ami egy rovarharapással terjed, valamint ehrlichia -ban is szenvedett, ami egy kullancsok által terjesztett betegség.

A kezelést azonnal elkezdték.

Megfürdették és kezelték a rühességét. Az állapota lassan javulni kezdett, de még mindig nagyon félt. Senkire nem nézett rá, de nem is harapott meg senkit. Olyan volt, mintha értékelte volna a kezelést amit kapott, de még így is távolságtartó maradt.

A probléma az volt, hogy még mindig nem bízott senkiben. Nem akart kijönni a ketrecéből, és elbújt, ha valaki közeledett felé. Morgott a többi kutyára a menhelyen. A második alkalommal egy egész órába telt, hogy csak egy pár méterre elsétáljunk vele a ketrecétől. Megtett 3-4 lépést, de azátn megállt. Gyengéden húztam egy kicsit, és aztán megtett pár lépést.

Ahogy múltak a hetek Petra egyre bátrabbá vált. Magától elkezdte elhagyni a ketrecét, már a farkát is csóválta és úgy nézett ki, hajlandó játszani a játékaival és más kutyákkal.

A fertőzései meggyógyultak és Petra újjászületett.

A boldog és egészséges Petra most:


Ő az élő bizonyíték arra, hogy ha egy másik élőlény felé szeretetet és türelmet mutatsz, akkor nagyobb jutalmat kapsz, mint amit el tudsz képzelni. Megmentesz egy életet.

 

 

Hozzászólások
Megosztás