Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views :

🐾 Minden, ami kutya! 🐾

Az autó ablakát is be lehet törni, hogy megmentsük a hőségben szenvedő állatot

/
/
/

Nem bűncselekményre, hanem állatmentésre buzdít a Vigyél Haza Alapítvány, aki ingyenes jogi segítséget ajánl fel azoknak, akik megakadályoznák, hogy egy kutya a hőségben a bezárt autóban szenvedjen.

Az állatvédelmi törvény szerint állatkínzásnak minősül, ha a felmelegedett kocsiban hagyunk egy állatot. A legtöbben azonkívül, hogy szidjuk a felelőtlen gazdát, mást tenni nem merünk, hisz még sem törhetjük fel a gépkocsit, hogy kimentsük a hőségtől szenvedő állatot. Vagy mégis?

Végszükség esetén a kocsiban hagyott kutya életének érdekében akár autó ablaka is betörhető!

Az alapítvány önkéntes jogászai, ingyenes jogi segítséget nyújtanak, ha az állat életének megmentése érdekében betörjük a gépkocsi ablakát és megmentjük az állatot, és a tulajdonos köszönet helyett feljelenti az állatmentőt.

Egy forró napon, 30 fokos melegben, akár 10 perc alatt 70 fokosra forrósodik az autó belseje. A kutyának ez kínszenvedés, hiszen ő csak lihegéssel tudja hűteni magát így, akár perceken belül hőgutát kaphat, és elpusztulhat.

Ezért, próbáljuk megmenteni az állatot a szenvedéstől és a nagy valószínűséggel bekövetkező haláltól.

Mit tegyünk?

  • Azonnal próbáljuk felvenni az autó tulajdonosával a kapcsolatot: ha parkolóban, bevásárlóközpontban vagyunk, haladéktalanul értesítsük az ügyfélszolgálatot és mondassuk be a kocsi rendszámát, hogy azonnal menjen a kocsijához.
  • A kocsi gyengéd meglökésével, emelésével próbáljuk beindítani az autó riasztó rendszerét, hogy az figyelmeztesse a tulajdonost
  • Ha rövid időn belül nem járunk eredménnyel, készítsünk fényképeket telefonunkkal az autóról, amin látszik a bezárt kutya és a kocsi rendszáma is. (Figyelem, a fotó illetve az autó rendszáma már személyes adat lehet, így azt ne osszuk meg, csak bizonyítékként használjuk fel.)
  • Lehetőség szerint hívjuk rendészt, rendőrt, de legalább egy tanút és a jelenlétében törjük be a kocsi egyik oldalsó ablakát.
  • Ügyeljünk arra, hogy az autóban, a végszükség elhárításához feltétlenül szükséges kárt okozzuk csak. (Ne a kocsit törd össze, és ne több ablakot törj be! Szabálysértési értékhatár felett a kutya értékét meghaladó kár okozása büntetőjogi felelősséggel jár és az okozott kárt is meg kell téríteni).
  • Ha sikerült kiszabadítani, itassuk meg a kutyát, próbáljuk lehűteni vízzel, nedves ruhával. Ha látjuk rajta, hogy bágyadt, koordinációs problémái vannak, vigyük azonnal állatorvoshoz.

blikk.hu

Hozzászólások
Megosztás