Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views :

🐾 Minden, ami kutya! 🐾

Az igazán idióta gazdik 7 ismérve

/
/
/

Összeszedtük, hogy te ne tartozz közéjük! Legyél okos gazdi, legyél tudatosabb azoknál, akik a megúszásra játszanak.

 

  • DIVAT KUTYÁS – Véletlenül rábukkan egy kutyára, vagy divat alapján választ egy fajtát, majd megpróbálja a saját elvárásait ráhúzni. – Ők azok, akik idővel túl akarnak majd adni a kutyuson, mert mégsem lett olyan ügyes, szobatiszta és engedelmes, mint a Szabóék Buksikája, pedig ugyanolyan fajta.
    Csak mert kicsi cuki / nagy és vérszomjasnak tűnik, még nem biztos, hogy éppen neked való. A kutya nem játék!
  • OLCSÓ KUTYÁT AKAR– Ingyen akar kutyát, és ingyen akarja megúszni a tartását is. A legolcsóbb tápot választja, ócska lábas lesz a tálja, madzag a póráz, a chipet és az oltást lespórolja, mindenből az akcióst keresi. Egyszerűen, akinek ennyire nincs pénze, az ne tartson kutyát. A minőségi kutyatartás nem olcsó móka, de nem is drága. Egy jó hobby amiben akkor lesztek boldogok, ha költetek rá. A mentett kutya sem ingyen van, mert néha a rehabilitációra, a kezelésre többet költünk el, mintha vennénk egy fajtatiszta kölyköt – de ettől még mindenki bátran válassza a befogadást!
  • LEGKÖZELEBBI ORVOST VÁLASZTJA – aki néha remek orvos, néha pedig az egyetlen előnye, hogy közel van, de még a krízisben is meggondolja az ember, hogy hozzá fordul-e vagy sem? Nos, az igazán gondos gazdi a neki megfelelő ellátást biztosító állatorvost választja, ahol alapos oltási program van, ahol nem tolják egymásra az oltások idejét és nem a gyors gazdi-kopasztás a cél, hanem a gyógyulást tartják szem előtt. Ehhez néha több dokit „elfogyaszt” a gazdi, míg meg nem találja a neki legjobbat. Aki például holisztikusan gondolkodik, és a természetes gyógymódokat tartja szem előtt, a legjobb választás lehet a Goldenvet rendelő, ahol a gyógyítás minden szempontból természetes.
  • MOHÁNAK NÉZIK A KUTYÁT – Azt hiszik, hogy élő muskátli a kertben, vagy egy moha, amit csak kiteszünk valahová és ott marad. Arról, hogy a kutyának mozgásra, játékra, kiképzésre van igénye, egyszerűen fogalmuk nincs. Kiborulnak, ha a kutya majd rágni, rombolni kezd, vagy engedetlenül viselkedik. Lehet, hogy ezek miatt a teljesen természetes dolgok miatt akarnak majd túladni rajta, pedig egy kis átgondolás, egy kis figyelem a kezdetektől elegendő lett volna. Semmivel nem különb az, aki ennek az elképzelésnek mentén kennelbe zárja és örök időkre ott tartja rabságban.
  • ÜT – VER –ORDIBÁL – Ez egy „régi kiképzési iskola” ostoba és hibás maradványa. Azok a hívei, akik csak arra emlékeznek belőle, hogy a gazdinak erővel kell úrrá lennie a kutyáján – valójában ezt a nézetet a mai etológia már rég meghaladta. A kutyák halk, akár suttogó vezényszavakkal is ugyanolyan jól kezelhetők, mintha ordítanánk velük. Verni pedig egyáltalán nem szükséges őket, hiszen számos olyan képzési módszer áll már rendelkezésre, amely a kutya „működésének”, saját nyelvének megértéséből merít, és egyszerűen beszélget egymással gazda és kutya. Megtanulják, megértik egymást, és kölcsönösen szeretik.
  • TUTUJGATNAK – Az ötös pont ellentéte, ugyanolyan rosszat tesz a kutyának. A következetlen, emberiesítő viselkedés, amelyben a kutya jelzéseinek megértése nélkül, szőrös kisbabaként néznek a kutyára. Öltöztetik, folyamatosan „csemegékkel” etetik, túl sok játékkal halmozzák el, melyekkel valójában az állat nem is játszik, esetleg 17 helye van a házban, esetleg mind luxus kutyaágy. De ha a luxus nem is szempont, a majmolt „anyucupicikutyulimutyulijaaaa” stílus jellemző. A tutujgatás veszélyeiről ebben a cikkben olvashatsz még >>
  • GYEREKNEK VESZ KUTYÁT – A legkomolyabb őrültségek egyike, amit el lehet követni. A gyerek felnő. Egy kutya simán elél12-15 évig. Bármekkora is a gyerek, a neki vásárolt kutyát jó eséllyel egyszerűen gyermeki élete, változásai miatt, nem fogja tudni mindig kivinni, mindig gondozni. Nem azért mert nem akarja, nem kitartó, vagy mert gonosz, hanem mert gyerek. Egy kutya mindig családi döntés. Lehet a fő felelőssége egy gyereké, de mindig a szülők részvételére, pénzére, figyelmére is igényt fog tartani egy kedvenc.

Te jó gazdi vagy? Esetleg magadra ismertél a fentiek egyikében? Ha igen, akkor ideje megváltoztatni a szemléletmódodat …

Kati a patikából

 

Hozzászólások
Megosztás