Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views :

🐾 Minden, ami kutya! 🐾

Egy bántalmazott kutyának szinte csak napjai vannak hátra, de a szomszéd kezelésbe veszi a dolgokat

/
/
/

Összeszorul a szívünk, ha látunk valakit vagy valamit, akit bántalmaznak és rosszul kezelnek. Senkit sem szabad kezelni mással, mint szeretettel és kedvességgel, és ha valaki kegyetlenül és szívtelenül kezel egy ártatlan lényt – embert vagy állatot – az elegendő ahhoz, hogy a vérünk forrni kezdjen.

Ez történt, amikor megláttuk ezeket a képeket Rocco-ról, egy édes kutya Puerto Ricoban, akit  elhanyagoltak és bántalmaztak. Rocco tulajdonosai képesek voltak kiláncolni a kutyát akár napokra is víz és élelem nélkül. Több hónapnyi visszaélés és elhanyagolás után már alig állt a lábán.

Amikor egy szomszéd észrevette Rocco szörnyű állapotát, tudta, hogy valamit azonnal tennie kell, hogy megmentse őt, ezért felhívta a rendőrséget. Amikor a hatóságok kijöttek a házhoz, és látták Rocco sajnálatos állapotát, azonnal cselekedtek. A girhes kutyát a rendőrautóba helyezték, és elvitték az állatorvoshoz, hogy megkapja az orvosi segítséget, amire annyira szüksége volt.

Szerencsére Rocco jól reagált a folyadékra, és a tesztek negatívak lettek a szívférgesség és rühességre is. Csodálatos módon, a súlyos alultápláltság mellett, viszonylag egészséges volt.

“A kutya jól reagál a kezelésre” – mondta Iris Quiñones, az OICA állatvédelmi csoport elnöke (Oficiales Investigadores de Crueldad de Animales). “Ő egy igazi harcos!”

Rocco-nak mostmár csak megfelelő táplálékra és gondoskodásra van szüksége, és amint újra erőre kap, máris jó úton jár egy boldog és egészséges élet felé.

Míg Rocco bántalmazói, a 39 éves María Teresa González Escudero és a 29 éves Carlos Colón Concepción nem voltak otthon, amikor a rendőrség kiérkezett a házhoz, gyorsan a nyomukra bukkantak és bíróság elé állították őket. A párt harmadfokú állatokkal való visszaélésért vádolták, és bűncselekményük miatt elítélték őket.

Colón Concepción-nak 50.000 dollárt szabtak ki, és González-nek 25 ezer dollárt bíráltak, de amikor nem fizették meg a bírságokat, börtönbüntetésre ítélték őket.

Ha egy személy nem akar gondoskodni háziállatairól, és szörnyen kezeli őket, akkor nem értem, hogy az ilyen ’ember’ egyáltalán minek akar állatot tartani?! Szerencsére Rocco-nak soha többé nem kell visszamenni arra a szörnyű helyre.

Rocco jól gyógyulgat, és segítői reménykednek abban, hogy hamarosan erős és egészséges lesz. Aztán készen áll arra, hogy új, örök otthonra és családra leljen, aki szeretni fogja őt, és úgy kezeli, ahogyan megérdemli!

 

szabadnakszulettek.hu

Hozzászólások
Megosztás