Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views :

🐾 Minden, ami kutya! 🐾

Beteg gyerekek napjait varázsolja szebbé a “denevérkutya”

/
/
/

A 3 éves Tucker-t egy Los Angeles-i menhelyről fogadta be gazdája, aki mindent megtesz azért, hogy a ritka betegséggel küzdő kutyája boldog kedvenc legyen. A sokszor csak “denevérkutyaként” emlegetett Tucker egyre nagyobb rajongótáborra tesz szert világszerte, kalandjait már több tízezren követik. Tucker, aki egyként egy csivava-törpe pinscser keverék, a mukopoliszacharidózis nevű betegség egyik típusában szenved, amely többek közt deformitásokat okoz, emiatt a kutya a mellső lábait nem is tudja rendesen használni.

Tucker a gazdájával, Brittany-val

A mukopoliszacharidózis nem egy egységes kórképet takar, hanem 6 különféle szindrómát. Akad azonban néhány tünet, amelyik mindegyikre igaz: a lép és a máj megnagyobbodása általában jelen van, de emellett a szív és az erek érintettsége, valamint a csontelváltozások is megfigyelhetőek minden megjelenési formában, az érintettség mértéke azonban különböző. Tucker esetében az alacsony növés valamint a csontdeformitások jellemzőek elsősorban, illetve az arcdeformitás is igen szembetűnő. A látás és hallászavar, valamint a szív érintettsége is jelen van.

Tucker a betegsége ellenére egy rendkívül eleven és barátságos kutya, aki minden kalandban szívesen részt vesz, nagyon jól kijön más állatokkal és imádja a gyerekeket. Éppen ezért rendszeresen találkozik mukopoliszacharidózissal küzdő gyermekekkel, akinek mindig mosolyt csal az arcára az életvidám kutya.
Fotók: Instagram/tuckerwearsgoggles

erdekesvilag.hu

Hozzászólások
Megosztás