Betörtek a kertbe az agresszív terrierek és széttépték a kutyát

/
/
/

Borzalmas kutyatámadás zaklatta fel az egyik kertvárosi utca lakóit Nyíregyházán. Két megtermett stafford­shire terrier az új év első napján felszakította az egyik családi ház kerítését, és a kertbe bejutva széttépett egy jóval kisebb termetű bolognese kutyust. A látvány még a kiérkező rendőröket is sokkolta. A ház lakói templomban voltak a támadás idején, el lehet képzelni, mennyire megrázta őket az eset, amikor hazaértek. A két terrier támadását tehetetlenül nézték végig a szomszédok, egyikük beszámolt a Borsnak a borzalmakról:

– Arra az egy órára, amíg távol voltak, kinn hagyták bolognese-t, hadd szaladgáljon a friss levegőn. Egyszer csak megjelent a két terrier, és szétszedte a drótkerítést. A bolognese, mivel kan volt, védte a területét, de esélye sem volt az agresszív betolakodókkal szemben, akik azonnal a kiskutya nyakára támadtak – emlékezett vissza.

                                                                            © Illusztráció

Úgy tudjuk, a gyilkos terrierek nem először támadtak, ugyanis gyakran elhagyják gazdáik házának udvarát, amin nincs kerítés. Ez viszont sérti az állatvédelmi törvényt. A vad kutyák emberre is támadnak, megkeserítik az ott élő családok mindennapjait.

Van, aki inkább kilométereket kerül hazafelé menet, hogy ne kelljen találkoznia az agresszív ebekkel. Sokan alig merik kitenni a lábukat a házukból. Hiába próbált bárki véget vetni a két kutya terrorjának, eddig mindenki tehetetlennek bizonyult. A rendőrök sem tudnak tenni semmit. Mivel a kutyák be vannak oltva, chip is van mindkettőben, mindig visszakerülnek a gazdáikhoz, akik valamennyi támadás esetén kifizetik a bírságot.

                        A kis bolognese nem tudta megvédeni magát és területét a vérszomjas betolakodókkal szemben

Információnk szerint a két kutyát a bolognese-gyilkosság óta nem látták a környéken, most mindenki abban reménykedik, hogy soha többé nem térnek vissza az utcába.

borsonline.hu

1 Hozzászólások

  1. Nagyon sajnálom a kis kutyust! Viszont frocsog a cikkből egy adott fajta. Mindig csak az a hir,ha terrier támad. Engem haromszor tamadott meg kutya 2* tacsko,1* nemetjuhasz. Ne a kutyakat tamadjatok,a gazda a hibas. Mi az,hogy nincs kerítés? A jegyző miért nem intezkedik? Milyen ember lehet a gazda,hogy nem tiszteli a másik szemefenyet? Ugy gondolom a saját kutyusait sem szereti igazan, en sosem tennem ki az enyemeket ilyen atrocitasoknak! Ennek az embernek nem való kutya!

Szólj hozzá

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Megosztás