Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views :

🐾 Minden, ami kutya! 🐾

Ellopták a halálra ítélt kutyát

/
/
/

A szakértők meghallgatásával folytatódott annak a férfinak a pere, akit azzal vádolnak, hogy a kutyája megölt egy idős nőt 2015-ben a Borsod megyei Monajon. A vádirat szerint a férfi több kutyát is tartott, de azokat nem kerítette el. A 83 éves asszony éppen krumplit szedett a saját kertjében, amikor az egyik házőrző átszökött és megtámadta. A vádlott tagadja a felelősségét, azt mondja, kóbor kutyák marták halálra az idős nőt.

Két éve tart a pere annak az 50 éves férfinak, akinek a kutyája a vádirat szerint halálra marcangolt egy idős asszonyt Monajon. A borsodi férfi öt kutyát tartott, kerítés azonban nem volt a háza körül. Amikor 2015 októberében elment otthonról, egyikük átszökött a szomszéd portára, és megtámadta a kertben dolgozó, 83 éves asszonyt. A férfi korábban azt mondta, kóbor kutyák haraphatták meg a nénit, most pedig azzal védekezett, hogy azért nem bánthatta az ő staffordshire terrierje, mert e kutyafajtára nem jellemző, hogy áldozata megfogása után többször is újra harap.

„Szakértői eszközökkel nem bizonyítható és nem is cáfolható Hegedűs Gábor azon védekezése, miszerint staffordshire terrier kutyája csak ráfog az áldozatára, és nem engedi el. Erre a kutyafajtára jellemző az, hogy kitartóan fogja áldozatát, és nehezen engedi el, de az elengedés és az újrafogás lehetősége ettől még nem kizárható. Tehát az ön védekezése, hogy a staffordshire kutya többszöri harapásra nem képes, valótlan állítás” – mondta a miskolci törvényszék bírója, Feledi Tamás.

Az idős asszony éppen krumplit szedett háza udvarán, amikor a kutya megtámadta. Az állat több mint huszonöt helyen harapta meg, olyan súlyos sérüléseket okozva, hogy a néni a helyszínen meghalt. Az áldozat fia most egyedül él a házban, reméli, hogy hamarosan pontot tesznek az ügy végére.

„Üljön vagy három-négy évet. Kész, engem mit érdekel. Mit tudom én, hogy mi lesz. Majd meglesz a döntés, de úgyis fellebbezek. Már le kellett volna akkor ültetni, már elment volna legalább két év neki” – mondta Dányi István.

hirtv.hu

Hozzászólások
Megosztás