Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views :

🐾 Minden, ami kutya! 🐾

Előbb halnak meg a nagyobb kutyák

/
/
/

A IGF-1 növekedési hormon tehető felelőssé a nagyobb ebek korai elhullásáért.

Mindig nehéz felkészülni rá, hogy előbb-utóbb elveszítjük a házi kedvencünket. Sajnos a kutyák háziasításakor nem vették figyelembe az emberek, hogy csak maximum 15 évig oszthatjuk meg az életünket a leghűségesebb társunkkal. Egy friss német kutatás eredményéből kiderült, hogy a nagyobb testű kutyákat tartó gazdiknak fel kell készülniük, hogy még ennyi idejük se lesz, ugyanis a nagytestű ebek jó eséllyel előbb pusztulnak el, mint kisebb társaik.

Cornelia Kraus, a Göttingem Egyetem professzora, és csapata ötvenezer kutya demográfiai adatait, életkorát, halálozási okait vizsgálta meg. A szakemberek arra a megállapításra jutottak, hogy mivel a nagyobb kutyák gyorsabban öregednek, ezért az időskori betegségek is előbb jelentkeznek.

A kutatók ezért az IGF-1 nevű növekedési hormont tartják felelősnek. Ezt a hormont már az emberekben is kimutatták, ahogy azt is, hogy köze lehet a nagyobb halálozási kockázathoz, de igazából még az orvosok is ismerkednek az IGF-1-gyel

 

Hozzászólások
Megosztás