Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views :

🐾 Minden, ami kutya! 🐾

KEGYETLEN: FÁHOZ KÖTVE AKARTÁK MEGÖLNI A KUTYÁT

/
/
/

Azt nem lehet tudni, hogy mennyi ideig szenvedett az erdőben ivóvíz és eledel nélkül a kutya, de majdnem elpusztult.

Fához kötve egy erdőben találtak Kai-ra, a magyar shar pei kutyára, akitől gazdája akart megszabadulni. Csont és bőr volt, amikor rábukkantak. Ezután egy menhelyre került, ahol elaltatták volna. Történetéről értesült egy skót shar pei kutyák megmentésére szakosodott csoport, ami elvitte Skóciába. Nagyon nehéz időszakon van túl a kutyus, orvosi kezelés alá vetették súlyos szem- és fülfertőzése miatt. A kezelés ideje alatt más kutyák társaságában volt és trenírozták is. Közel egy évet töltött a nyugat-skóciai városban, Saltcoatsban, ahol a negyvenöt éves Laura Cumming viselte gondját.

– Borzasztó körülmények között találtak rá, egy négy lábon járó csontváz volt. A szeme és füle is el volt fertőződve – emlékszik vissza Cumming.

Kai a Sharpei és megmentője: Laura Cumming

– Jól viselkedik. Ha a hátára fekszik, olyan mint egy nagy maci, aki csivavának képzeli magát. Biztos, hogy keverék kutyus, mivel nagyobb, mint egy átlagos shar pei – mesélte el a skót asszony, aki szeretné, ha vidéken élő családhoz kerülne a kutya, ahol szaladgálhat.

A skóciai shar pei mentőcsapat vezetője, Gina McCallum szerint ezt a fajtát sokan félreismerik.

– Az emberek kölyökkutyaként megvásárolják őket, mert imádják, hogy kis ráncosak, és sokan nem számolnak azzal, hogy ha felnőnek, domináns állatok lesznek, akiket tanítani kell – mondta McCallum.

borsonline.hu

Hozzászólások
Megosztás