Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views :

🐾 Minden, ami kutya! 🐾

A tibeti masztiff a gazdag kínaik kedvence

/
/
/

A aranyos tibeti masztiff kölykök ára elérheti a félmillió fontot (kb. 165 millió forint) is, mégis autók csomagtartóiból árulják őket. A leggazdagabb kínaiak kedvtelésből tartják őket házi kedvencnek. 

Kissé szánalmasnak tűnhet, hogy ezek a kutyusok a csomagtartóban gubbasztanak eladásra várva, de az áruk egy vagyon. Ez gyakorlatilag státusszimbólum a tehetős kínaiak körében, hisz nagyjából félmillió fontért lehet az állathoz hozzájutni. A kölyköket Hebei tartományban és Peking déli részén értékesítik, itt a legnagyobb a kereslet.

A tulajdonoson szerint a masztiff a korai közép-ázsiai és tibeti nomád törzsek vadászkutyáinak leszármazottja, nagyon hűséges és védelmező. A tenyésztők a himalájai fennsíkokra utaznak, hogy begyűjtsék a fiatal példányokat, bár sokan nem tudják, hogy nehezen alkalmazkodnak az alacsonyabban fekvő területekhez, és gyakran bele is pusztulnak az utazásba. A múlt hónapban az egyik kutyatulajdonos végzést adott ki egy állatklinika ellen, mert a 90 000 font értékű állata elpusztult egy szépészeti kezelés

Mr. Yu-ként ismert állattartó tavaly novemberben végeztetett plasztikai beavatkozást kutyáján, egy 20 perces eljárás volt, ami 140 fontjába (közel 50 000 forint) került. Komplikáció lépett fel az érzéstelenítés alatt, így később a kutya szívrohamban pusztult el. Most 90 000 fontra pereli a kórházat, amennyibe a kutyája került. Ezek a kutyák legfeljebb 14 évet élnek, de kevesebb genetikai problémájuk van, mint a többi fajnak.

A legnehezebb tibeti masztiff, amit mérlegeltek, 127 kg volt. Az étrendjük elég változatos: pacal, főtt hal feje, porított tojáshéj, csukamájolaj és nyers csontok, hogy tiszta legyen az állat foga. Marco Polo állítólag már a 13. században találkozott a tibeti masztiffokkal, úgy jellemezte őket, hogy “olyan magasak, mint a szamár, de hangjuk olyan erős mint az oroszláné.” Az Egyesült Királyságban már csak 300 példány van belőlük, és évente egy alom születik.

 

Hozzászólások
Megosztás