“Gyertek imádkozni!” – Gyerekek előtt ásóval verte agyon a kutyát Nyírtelek közelében

/
/
/

Nyírtelek – Gyorsított eljárásban ma állította bíróság elé az ügyész azt a 19 éves férfit, aki a nagynénje 2 éves kutyáját egy ásóval agyonverte

A vád szerint a vádlott 2017 májusától a keresztanyjánál élt Nyírtelek közelében egy tanyán. A keresztszülőnek volt egy 2 éves Liza nevű kutyája, amely többször elszökött az ingatlanról.

A vádlott emiatt nagyon haragudott a kutyára, ezért 2017. június 15-én reggel a kertbe csalta, majd egy ásóval többször a fejére ütött úgy, hogy az állat koponyacsontját betörte, amitől a kutya elpusztult. Mindezt látták a házigazda gyermekei, akik kérték a vádlottat, hogy fejezze be a kutya bántalmazását, de nekik a vádlott csak annyit mondott, hogy „Gyertek imádkozni!”. Ezt követően a vádlott a kutya tetemét a kertben elásta.

Az ügyész indítványára a Nyíregyházi Járásbíróság a mai napon 60 nap elzárásra ítélte állatkínzás bűntette miatt a vádlottat. Az ítélet nem jogerős, mert az ügyész hosszabb tartamú szabadságvesztés és közügyektől eltiltás mellékbüntetés kiszabása érdekében fellebbezett, a vádlott pedig a büntetés enyhítését kérte.

– Dr. Szilágyi László –

 

szon.hu

2 Hozzászólások

  1. legyen igazság és tényleges büntetés kiszabása . Mi akadályozza meg a törvényhozást,hogy megváltoztassák az állatok bámtalmazására vonatkozó törvényeket? Más EU- országban müködik az Állatrendőrség és a büntetéskiszabás is.
    Ha MO EU -s tagállam miért nem lehet a jó példát követni?

  2. és még ez az “ember,,kér könnyítést az ügyön.és az is háborító aki ezt be viccesezi.ezt csak ugy lehet kezelni innkább hogy nevetséges”ember,,

Szólj hozzá

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Megosztás