Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views :

🐾 Minden, ami kutya! 🐾

Gyilkos gyógyszerek – ne add soha a kutyádnak!

/
/
/

Tragédia Alsóörsön: Arika zokogott, amikor a 45 kilós, csodaszép kedvencét, egy fajtatiszta dobermannt, holtan találta az udvaron – pedig csak jót akart neki!

Vasárnap este volt. Ari – aki rajongott a kutyáért – már nem érte el az állatorvost. Gondolta, hogy majd reggel beviszi a kutyát hozzá, de addig is, hogy ne fájjon annyira a lába, beadott neki egy embernek való fájdalomcsillapítót. A kutya behúzódott a helyére, Ari lefeküdt. Reggel szinte eszét vesztette a fájdalomtól. Heteken át járt pszichoterápiára, hogy meg tudja bocsátani magának, hogy puszta jó szándékával meggyilkolta a kutyáját. Az embernek való gyógyszerek ugyanis nem valók a kutyáknak.

A holisztikus szemléletben kezelő Locker doktor – a GoldenVet Gazdiképző ( http://goldenpet.hu/gazdikepzo/#kezdo ) egyik előadója szerint ez a baleset nagyon sokszor fordul elő azokkal a gazdikkal, akik nagyon szeretik a kedvencüket. Persze olyanokkal is megesik, akik az állatorvosi számlát akarják megúszni, és úgy gondolják, hogy egy negyed tabletta nem árthat …

Az emberi gyógyszerek egy része adható kutyának is – telefonos gyorssegélyben sokszor állatorvos kérdezi végig, mi van odahaza, hogy amíg kiér, enyhítsék a fájdalmat. Azonban CSAK azokat a gyógyszereket szabad adni, amit az állatorvossal megbeszéltünk, amit ő ajánlott. A legjobbak pedig azok a szerek, amelyek kifejezetten kutyák számára készültek.  Ötletszerűen, fórumok tanácsadó posztjaiban konzultálva, soha ne adjunk ember gyógyszert egy kedvencnek sem!

A GoldenVet patika live bejelentkezéseiről és videóiról ismert és népszerű tulajdonosa, Paterson Katalin azt mondja, hogy ha a gazdik ismernék azokat a természetes, odahaza tartható és használható szereket, amit bármikor adni lehet a kutyáknak, a gyógyszerek jelentős részét kiválthatnák. Nem lennének tanácstalanok, ha valamilyen hirtelen problémával szembesülnek.

Még több hasznos tanács itt: https://www.facebook.com/erdiallatorvos/
Hozzászólások
Megosztás