Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views :

🐾 Minden, ami kutya! 🐾

Hat érv a kutyatartás mellett

/
/
/

A kutya-macska barátságról az emberek többségének az ellenséges viszony jut eszébe, ám ha jobban belegondolunk, nem minden esetben ugranak egymásnak házi kedvenceink. Sőt, számos olyan példát találni, ahol a legnagyobb békességben megfér egymás mellett a macska és a kutya. Ugyanakkor az is tény, hogy mindkét kedvencnek vannak jó és kevésbé jó tulajdonságaik, ezek alapján pedig egyesek a kutyákra esküsznek, míg mások macskapártiak. Az alábbiakban a kutyák pozitív jellemzőiről lesz szó.

Hűség

A legfontosabb tulajdonság, ami miatt a világ beleszeretett a kutyába. A macskák viszont nem ennyire ragaszkodók, inkább független, autonóm lények. A kutya azonban, ha szeretetben és odafigyeléssel nevelik, egy életen át kitart a gazdája mellett.

Házőrzés

Amíg egy jó házőrző kutyád van, nem kell különösebben sokat fektetni a méregdrága védelmi rendszerekbe és riasztókba. Kitűnő szaglásuknak és hallásuknak köszönhetően azonnal jeleznek, ha idegen ólálkodik a kertek alatt, nemhiába használják régóta őket a rendőrség kötelékein belül is.

A legjobb barát

Legendák szólnak a kutya-ember barátságról. nem véletlenül, hisz teljes és feltétel nélküli szeretettel, figyelemmel és hűséggel viseltetnek a családjuk iránt. Sosem hagynak egyedül, mindig melletted teremnek, ha hívod őket. A macskákról ellenben ez nem minden esetben mondható el, nekik megvannak a saját elfoglaltságaik, és saját életritmusuk szerint élnek.

Számos fajtája létezik

Amíg a macskáknak viszonylag kevés fajtáját tartják számon, addig a kutyáknak számos fajtája létezik, és valamennyi egyedi jellemzőkkel bír. Akik több kutyát szeretnének tartani, azok számára ajánlott, hogy ismerkedjenek új fajtákkal is, hisz mindegyik más miatt szerethető.

Könnyen idomíthatók

A macskákat sokan unalmasnak tartják, mivel nem idomíthatók. Csupán a cirkuszi idomároknak sikerül néhány trükkre megtanítani a macskákat, ellenben a kutyák gyorsan és játszva tanulnak, ráadásul roppant szórakoztató a közös tanulási folyamat.

Nagy a mozgásigényük

Egy kutya társaságában nem lehet unatkozni, hisz naponta sétáltatni és játszani kell vele. Ez a mellett, hogy jó a kutyának, a gazdának is előnyére válik, hisz rákényszeríti az embert a napi rendszeres fizikai aktivitásra.

 

Hozzászólások
Megosztás