Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views :

🐾 Minden, ami kutya! 🐾

Hogy etessük kis házi kedvencünket okosan

/
/
/

Amikor kiskutya kerül a házhoz, felmerül a nagy kérdés mit és mennyit adjunk neki enni, milyen teendők hárulnak az új gazdira.
Ha egy felelős és gondos tenyésztőtől vesszük a kutyát, akkor bizonyára mindent el fog mondani a tudnivalókról, kötelességről. Az állatorvos is ellát bennünket jó tanácsokkal,de a tenyésztő véleménye a mérvadó.
Ha kutyusunk észreveszi, hogy a gazdi szeretné neki a legjobbat, és a kedvére tesz, azonnal nem fogja megenni a száraz tápot, válogatni kezd, és ha nem következetes vele a gazdi, akkor sikeresen el is éri a célját, hogy mindenki az ő kedvét keresse a jó falatokkal.

Régebben ahogy nekünk sem volt szükség ennyi vitaminra, táplálékkiegészítőre, így a kutyáknak sem volt szüksége száraz eledelre.
De ma már nem is azt a feladatot látják el, mint akkor régen, amikor kint voltak a nagy udvaron, kedvükre szaladgáltak, vigyáztak az állatokra, őrizték a házat sokat mozogtak.

Ma már a városba bekerülve, a lakásban tartjuk őket, ahol sokkal kevesebb a mozgásterük.

Nagyon fontos, hogy mit adunk nekik, hogy életük élvezhető és hosszú legyen.
A megfelelő választás tartalmazza a vitaminokat, ásványi anyagokat, nyomelemeket, melyekre a kutyának szüksége van, illetve könnyen emészthető és ízletes legyen! Ezt a teljes értékű, prémium minőségű táppal tudjuk biztosítani nekik.
A tápot lehetőleg állateledel boltban szerezzük be, ne a nagy áruházakban. Itt általában az eladó is tud segíteni, ha a nem kapunk olyat, mait a tenyésztő ajánlott.
A választásnál nagyon fontos szempont, hogy kis-, közepes vagy nagy testű kutyának vásárolunk.

A kölyökkutya eledel a legkiválóbb minőségű összetevőkből álljon, nem tartalmazzon  genetikailag módosított összetevőket, mesterséges ízesítő anyagokat, színezéket vagy tartósítószereket.
nem az íze a lényeges, mert ízesítés miatt kerülnek magas só és zsírtartalmú adalékok a tápba, amik magas vérnyomást és elhízást okozhatnak.
Ha nagy energiatartalmú, könnyen emészthető tápot választunk, kevesebbet kell belőle adni, és az ürülék is kevesebb lesz.

A minőségi kölyökkutya eledelben legyen jó minőségű fehérje, ami a csontok és az erős izomzat növekedéséhez kell, ásványi anyag, főleg kalcium, ami erősíti a fogakat, csontokat, és fenntartja a növekedés és fejlődés egyensúlyát, DHA omega 3 zsírsavak, ami javítja a látást, az agyfejlődést, így könnyebben tanulnak, természetes rostok, a megfelelő sűrűségű bélsár miatt, magas esszenciális zsírsavak, az egészséges bőrért, antioxidánsok, ami elősegíti a növekedést és serkenti az immunrendszert.

Amikor hazavisszük a kiskutyát és azonnal nem kezd el enni, nem kell megijedni.

Ha iszik, alszik és játszik, akkor semmi probléma nincs vele, csak meg kell ismerkedni az új környezettel.
Amikor elválasztják testvéreitől, előfordulhat hasmenés, étvágytalanság is. Itt nem szabad elkövetni azt a hibát, hogy konzervet, csirkehúst adunk neki, hanem adjunk neki vizet, és várjunk pár napot. Ha pár nap múlva sem eszik, kérjünk tanácsot a tenyésztőtől, vagy az állatorvostól.
Inni csak tiszta, szénsavmentes vizet adjuk, tejet nem kell, ha mégis, akkor laktózmentes tejet, vagy kutyáknak készült tejporból készített tejet adjunk neki.
Szoktassuk rendszerességre az etetéssel, ne hagyjunk előtte ételt, hanem napi négy, majd három adagra osszuk el a napi adagot, ami a táp tájékoztatóján rajta van pontosan.

Fontos a következetesség, hogy megtanulja a rendet. Ha engedünk a könyörgő kis szemeknek, könnyen elronthatjuk. Ennek az a nagy előnye, ha valami probléma lenne, azt azonnal észre vesszük, mert eltér a megszokott rendtől.

A kiskutya felnevelése legalább akkora felelősség, mint a gyermeknevelés, azonban a kutyusok csak azt eszik, amit gazdája elé tesz, a táplálás meghatározhatja egész életét.
Amennyiben egy jó minőségű száraz eledellel megfelelően etetjük, úgy egy egészséges, boldog kutyánk lehet, és ezzel meghosszabbíthatjuk velünk töltött életét is.
Hozzászólások
Megosztás