Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views :

🐾 Minden, ami kutya! 🐾

Ingyen kutyaklón, egy elképesztő brit verseny főnyereménye

/
/
/

Úgy tűnik, a szórakoztatóipar, a média és a tudomány egy újabb korszakot készül nyitni a kutyaklón show-val. A Sooam Biotech és a Channel 4 impozáns újításra készül.

Mit tudunk a klónozásról?

A klónozás technikája évtizedekkel ezelőtt vette kezdetét. Módszerét, Ian Wilmut fejlesztette ki. Egy petesejt magját eltávolította, és a klónozni kívánt élőlény sejtmagját ültette helyébe. Így az élőlény DNS-ét pontosan sikerült lemásolnia.

A sejtklónozás esetén csak az adott sejt másolása történik, és az újonnan képződött sejtvonalak tökéletes másolatai az eredeti sejtnek. A módszer akkor hozott nagy változást, amikor magas szerveződésű, többsejtű klónokat is képesek voltak előállítani. Innen már csak egy lépés volt egy teljes szervezet klónozása.

Az első emlős klón – Dolly a birka – esete 1997-ben látott napvilágot Edinburgh-ben. Dolly hat évet élt. Ettől fogva a módszer kapcsán egyre több ellentétes vélemény látott napvilágot és számos bioetikai probléma merült fel.
400 kutyát klónoztak eddig Dél-Koreában

Egy Szöuli kutatócsoport élen jár a klónozás technikájában. A Sooam Biotech  Dr Woo Suk Hwang vezetésével egyedülálló a világon a kutyaklónozásban. A csoport eddig 400 esetben hozott létre sikeres kutya klónokat. A kutatók egyetlen mikroszkopikus nagyságú bőrsejt segítségével képesek két hónapon belül klónozni a házi kedvencet.  Elegendő egyetlen élő bőrsejt, vagy élettelen sejt, amit öt napon belül az állat halála után gyűjtenek be.

Hogyan történik a klónozás?

A folyamat során egy donor petesejtet megfosztanak saját sejtmagjától, ezáltal eltávolítják belőle a genetikai állományt (DNS-molekulát). A klónozni kívánt sejtből kiveszik a sejtmagot, majd a magjától megfosztott petesejtbe ültetik be, illetve a két sejtet egyesülésre késztetik. A DNS-állománnyal ilyen módon ellátott petesejtet egy nőstény kutya méhébe ültetik. A kutya béranya kihordja és megszüli az ebből fejlődő magzatot.  Az eljárás több mint 60.000 angol fontba került.

John Woestendiek a “ Dog Inc” könyv szerzője kifejti, hogy Dél Korea kitűnő piac a kutyaklónozásnak, mert sokkal alacsonyabb etikai és jogi standardjai vannak Európához, illetve az Egyesült Államokhoz képest. A szerző szerint azonban egyes béranya kutyákat a klónok megszülése után megölnek.

Fáj elveszíteni a házi kedvenced? Irány a verseny és ingyen klónozzák!

Képzeld el, hogy soha nem kell végleg elbúcsúzzál házi kedvencedtől. Dél-Korea legjobb tudós csapata egy boldog brit kutyatulajdonosnak ad egy életre szóló lehetőséget, mivel ingyen klónozza a gazdi legjobb barátját – ezzel hirdetik a brit források az új versenyt, aminek keretén belül a szerencsés egy felbecsülhetetlen főnyereményt kap Szöulba röpítik, ahol a kedvenc kutyusát fogják ingyen klónozni és Ő is  részt vehet a folyamat megfigyelésében.

Dr Hwang, aki az UK Dog Cloning Competition igazgatója szerint  mindenkit szeretettel várnak a lenyűgöző versenyben, ami az új biotechnológia  által bármilyen fajtájú, alkatú, méretű kutyát képes klónozni a gazdik számára.

A showban részt vesz Danielle Tarantola is, aki 50.000 dollárt fizetett Trouble nevezetű kutyája klónozásáért. Állítása szerint Trouble klónja tökéletes mása az eredetinek, sőt még ahogy játszik az is az eredetire emlékezteti.

A klónozási folyamatot a CB Films dokumentumfilmként is leforgatja és jövőre a Channel 4 csatornán tűzi műsorra.

Hozzászólások
Megosztás