Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views :

🐾 Minden, ami kutya! 🐾

Kis kötött pulóverek melegítik az elárvult, beteg kiskutyákat

/
/
/

Pulóverekhez gyűjt fonalat az esztergomi Bogáncs Kutyaotthon. A menhelyre sok sovány és beteg kutya kerül télen is, akad, amelyiküknek nagy szüksége van melegre.

Győrffyné Bakos Rózsa önkéntesen pulóvereket köt az elárvult kutyáknak. Az esztergomi menhelyen a napokban tizenöt állatot sikerült felöltöztetni.

Megtudtuk: jelenleg 175 eb várja gazdáját a Bogáncsban. Bár beköszöntött a tél, az élet nem áll meg a menhelyen. Dolgozóik és az őket segítő állatorvosok célja, hogy visszaszorítsák a kutyaszaporítást, így folyamatosak az ivartalanítási műtétek. A megoperált kutyákat azonban a lábadozási idő alatt fűtött, meleg helyen kell elhelyezni, de erre kevés lehetőség van.

A nyugdíjas Győrffyné Bakos Rózsa már három éve segít a menhelyi kutyákon. Azt mondta, szívesen hazavinne párat, de már három macskával és egy kutyával él egy lakásban. Mégis valahogy szebbé szeretné tenni a bent élők mindennapjait. Rózsa szeret kötni, így a felajánlott fonalakból az ország különböző pontjaira küld pulóvereket menhelyi kutyáknak. Idén több mint háromszáz elárvult állaton segített így. Esztergomban eddig három zsák gyűlt össze és látogatásunkkor is érkezett még kettő.

Pálmai Andrea, a kutyaotthon vezetője elmondta, hogy ilyenkor karácsony környékén számottevően nagyobb az emberek adakozókedve, többen gondolnak az állatokra is. Az örökbefogadásokat tekintve viszont nincs változás ebben az időszakban. A menhely vezetője azt mondta, ez nem feltétlenül baj. Sokan esnek ugyanis abba a hibába, hogy élő állatot ajándékoznak karácsonyra, amire a leendő gazda nincs felkészülve. Sok ilyen kutya néhány hónap múlva a menhelyen köt ki.

Azt mondják, az a szerencsésebb eset. ha valaki célzottan szervezethez viszi az állatot, de sokan erre sem veszik a fáradtságot. Néhány hete például egy napokig magatehetetlenül fetrengő kiskutyára találtak Esztergom-Kertvárosban. Feltehetőleg megverték, majd egyszerűen kihajították. Eltört a lába és a medencéje. Mire rátaláltak, már légylárvák rágták. A kutyust azóta megműtötték és már új családban éli boldog napjait. A menhely vezetője szerint a megoldás az lehet, hogy már kiskorban fel kell hívni a gyerekek figyelmét a felelős állattartás fontosságára. A felnövekvő generáció formálni tudná az emberek gondolkodását. Pálmai Andrea 11 éve veszi ki a részét a menhely mindennapjaiból. Azt mondta látja a változást, de a folyamat nagyon lassú.

Ha van felesleges anyagod amit felajánlanál kutyaruhának írj neki: https://www.facebook.com/gyorffynebakos.rozsa?fref=ts

Hozzászólások
Megosztás