Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views :

🐾 Minden, ami kutya! 🐾

A Facebook kiderítette, amit mindig is tudni akart: mi a különbség a kutyások és a macskások között?

/
/
/

A Facebook kutatói 160 ezer profil adatait vizsgálták végig azért, hogy kiderüljön, milyen emberek valójában a kutyások és milyenek a macskatartók.

Hogy mi mindenre lehet jó, hogy a Facebooknak 1,71 milliárd aktív felhasználója van? Például arra, hogy meg lehessen cáfolni/erősíteni azokat a sztereotípiákat, amiket a kutyásokra és a macskásokra szokás ráhúzni. A közösségi oldal kutatói 160 ezer amerikai felhasználó profilját nézették végig egy algoritmussal, hogy megkapják a végső választ. A program először a képeket futotta végig, és azok alapján osztotta be a felhasználókat macskásokra és kutyásokra.

Mint kiderült, a statisztika szerint a kutyásoknak általában 26-tal több barátjuk van, mint a macskásoknak, utóbbiakat viszont jóval több közös programra hívják el ismerőseik. Ami viszont még ennél is érdekesebb, hogy a sztereotípiának valóban van valami alapja: a macskatartóknak ugyanis nagyobb eséllyel nincs párkapcsolatuk. A Facebook szerint azonban a családi állapot kortól és nemtől független, vagyis a közhiedelemmel ellentétben az átlagnál nem jellemzőbb az egyedülálló, idős hölgyekre, hogy macskásabbak lennének.

A vizsgált adatokból azt is meg lehetett állapítani, hogy melyik csoportnak milyen az ízlése. A macskások a kutyásoknál sokkal jobban szeretik a könyveket, a tévéműsorokat és a filmeket, vagyis alapvetően a beltéri programokat kedvelik. Mint kiderült, elsősorban a fantasy, az anime és a sci-fi köti le őket: a Pokémon, a Doctor Who (Ki vagy, doki?), Star Trek, Drakula, A Hobbit és az Alien-világ. A kutyások ezzel szemben a szerelmes, romantikus drámákat kedvelik, mint például a Micsoda nő, a Tuti gimi, a Marley meg én, illetve mindent, amihez Nicholas Sparknak köze van.

Az érzelmi megnyilvánulásokat vizsgálva az is kiderült, hogy a macskatartók sokkal érzelmesebbek, mint a kutyások. Előbbiek a boldogság, a fáradtság, a bosszúság és a szomorúság érzését fejezik ki a legtöbbször, miközben a kutyások csak a büszke vagy az izgatott érzéseket fejezik ki a Facebookon.

hvg.hu
Hozzászólások
Megosztás