Kutyahoroszkóp

/
/
/

Az állatot tartó gazdik pontosan tudják, hogy nincs két egyforma jellemű kutya vagy macska. Nagyon különböznek egymástól, másként reagálnak ugyanarra az eseményre, a simogatásra vagy dorgálásra. Vannak bújósak és dölyfösek köztük, időnként egyedüllétet igénylők és állandó társaságra vágyók is. Az asztrológiával foglalkozók szerint ez nem csak a neveléstől függ, hanem attól is, hogy kedvencünk melyik csillagjegy hatása alatt született. Azok az emberek, akik nem tudják, hogy a négylábú családtag mikor született, a viselkedésükből könnyen kikövetkeztethetik.

Kos
Nem tűrik meg magukon a nyakörvet vagy a zárt ketrecet és a legnagyobb lakás is szűk odúnak tűnik a számukra. Akkora lendület van bennük, hogy szinte egyetlen percre sem állnak meg. Bárhol és bárkivel megküzdenek a főnöki pozícióért, legyen az egy másik eb vagy a gyerek kedvenc plüssmcija. Mindig kaphatóak a játékra, sőt a gazdi alvásra pazarolt óráit is lerövidítik. Hősiesen levadásszák a lakásba betévedő gyanútlan bogarakat, vagy a konyhapulton a főzéshez kikészített – láthatólag támadni készülő – csirkecombot.

Bika
Minden a övé, az egész lakást és az ott lakókat is birtokolni akarja. Sértődötten veszi tudomásul, ha a vendég vagy a családfő elfoglalja a legkényelmesebb fotelt, és addig helyezkedik a betolakodó mellé kucorodva, míg az észre nem veszi magát és odébb nem ül a sámlira. Kényelemszeretete miatt lustának nevezik az emberek. Nem szereti, ha feleslegesen dobálják neki a labdád, úgy gondolja, ha a gazdinak szórakozni támad kedve, akkor üljön inkább a tévé elé. Nagyon hűséges, és ezt elvárja az emberektől is.

Ikrek
Nagyon érdeklődő, így kíváncsisága miatt mindenbe beledugja az orrát és a mancsát. Érdeklődve kapirgálja össze a gazdi féltve őrzött számítógép monitorját és kíváncsian kóstolgatja az új cipőket. Roppantul furfangos észjárása miatt bármit elért, amit akar. Társasági élete igen mozgalmas, minden lakásba betérőt érdeklődéssel fogad, kedvenc sétáltató helyén pedig kitörő örömmel fogadják a négylábú haverok. Egyszerre több mindenen rajta tartja szemét, figyelmét semmi nem kerülheti el: labdázás közben is pontosan tudja mit csinál a többi családtag, sőt azt is, hogy mikor melyik szomszéd halad el az ajtó előtt.

Rák
A gazdi nélkül egy tapodtat sem mozdul a Rák jegyű szőrmók. Az ágyba lehetőleg középre fekszik, hiszen mindennél fontosabb számára a család. Hatalmas érzelmei vannak, így a gazdival együtt örül a jó dolgoknak, de ha megsértik, akkor hosszú órákra elvonul és sértődötten tekint át mindenkin egészen addig, míg ki nem engesztelik. Mindenre emlékszik, így magaviseletére nem lehet probléma, de szeszélyes hangulati ingadozási miatt néha furcsa tettekre képes. Cselességével és szeretni való erőszakosságával mindig úgy alakítja a dolgokat, hogy az neki jó legyen.

Oroszlán
Mindig a középpontban akar lenni és ezért mindent meg is tesz. Rendkívüli hiúsága miatt gyakran látni felvett dölyfös pózában, mikor is enyhe lenézéssel figyeli a körülötte zajló eseményeket és élőlényeket. Azonban, ha ezt leveti magáról, akkor egyből az a nyitott és nagyvonalú személyiséggé válik, akivel hódító útra lehet indulni a közeli parkba. Luxus imádata miatt csak a pihe-puha fekvőhelyeket és a legjobb ételeket fogadja el. Mindig ad magára, így szó nélkül tűri a fürdetést és a fésülgetést. Nagyon határozott, mindig tudja mit akar és ennek rendszerint hangot is addig, míg meg nem kapja jogos jussát.

Szűz
Igazi “csapatemberek” a Szűz jegyű állatkák. Nagyon jól alkalmazkodnak a család mindennapjaihoz, nem kapnak idegbajt, ha pár percet csúszik a séta vagy az etetés ideje. Abba azonban beleszólnak, ha nem tetszik nekik valami, de ezt finoman és okosan teszik, úgy hogy a gazdi sajátjaként fogadja el az ötletet. Aggódásra hajlamosak ezért, ha megijednek valamitől, akkor a gazditól várják a vigasztalást. Igen féltékenyek, ezért gyanakvással fogadnak minden lakásba térő idegent. A gyakran rátörő szeretetrohamainak nem lehet ellenállni, még az egészen aprócska kedvencek is leveszik a lábáról a kiszemeltet.

Mérleg
Kedvességükkel és bájosságukkal bájolnak el mindenkit aki rájuk néz, még a rajzfilm állatkák is megirigyelhetik pislogásukat. Remek diplomáciai érzékük miatt gyorsan elsimítják a konfliktusokat, ha kell, addig bohóckodnak, míg a veszekedő gazdik újra mosolyognak. Nehezen döntenek, így az elé felhalmozott ételhalmok csak megzavarják, mivel nem tudják kiválasztani a nekik megfelelőt közülük. Nehezen viselik a magányt, így ha egyedül maradnak, igyekeznek izgalmas elfoglaltságot keresni maguknak, például egy kis tapéta kapirgálás vagy kanapé rágcsálás formájában. Igen erőszakosak, de ezt kedvességükkel remekül palástolják.

Skorpió
Igazi szélsőségekre hajlamos a Skorpió jegyű kedvenc. Mindig megtorolja, ha valaki neki nem tetsző dolgot tesz vele, így ha bezárják előző rosszaságáért, akkor a szobán áll bosszút. Óriási energiájukat azonban gyakran használják építő céllal is, így kiváló játszótársai a gyerekeknek és igazi védelmezői a gazdiknak. Jó megérzéseik miatt szinte előre tudják, mit akarnak majd a kétlábú családtagok, de ebben csak akkor vesznek rész, ha az nekik is kedvező. Fantasztikus önuralmuk van, így mindig kivárják a megfelelő időpontot, hogy elérjék céljaikat.

Nyilas
Õ az a kutya vagy cica, aki örömmel ugrik be a kocsiba vagy kosárkájába indulás előtt, hiszen imádják az utazást. Szeretnek beszélgetni, mindenhez van valami megjegyzésük, amit kifejező vakkantással vagy nyávogással közölnek. Igazán jóindulatúak, így még a leghevesebb játék közben is vigyáznak arra, hogy körmük vagy foguk még véletlenül se érintse a gazdit, jószívűségüket pedig az ágyba hordott meztelen csigákkal vagy alig rágott csirkelábbal fejezik ki.

Bak
Igen sikerorientáltak és kitartóak a Bak jegyű állatkák, így ha belekezdenek valamibe, azt addig nem hagyják abba míg véghez nem viszik. Ezért a sikerrel becserkészett lábbelit addig biztosan nem eresztik el, amíg abban van valami élet, de a gazdi sem térhet vissza a tévé elé, míg le nem ellenőrizte a parkban lévő összes bokrot. Nem kedveli a nagy érzelem megnyilvánulásokat, ezért eltűnik, ha megérkeznek a gazdi barátai, mert nem kíváncsi a nagymamás “de nagyot nőttél” arccsipkedésre.

Vízöntő
Az egyenrangú kapcsolatok híve a Vízöntő jegyében világra jött szőrmók. Ez irányú törekvéseit a gazdi szófogadatlanságként fogja fel, pedig ő csak a döntések meghozatalába szól bele teljes jogú családtagként. Rendkívül kreatív és ötletes, nem lehet unatkozni mellette. Hatalmas a szabadságigénye, ezért nem kell csodálkozni, ha már a sokadik póráz tűnik el rövid időn belül nyomtalanul a lakásban. Nagyon jó barát és segítőkész, ezért, ha kicsit nedves és lyukacsos a reggeli újság, az csak azért van, mert megpróbálta a gazdi elé vinni.

Halak
Csak akkor kiegyensúlyozott, ha érzi, hogy szeretik, és ezért meg is tesz mindent. Önfeláldozó típus ezért mindent megtenne a gazdájáért, még kedvenc falatjait is gazdája elé hordja. Nagyon alkalmazkodó, így ha valaki jókedvű társaságában, akkor ő is az, ha pedig fáradt a gazdi, akkor ő is bebújik vele a takaró alá. Gondjai lehetnek a realitással, így az egészen aprócska ebek is azt gondolhatják, hogy bátran nekimehetnek egy medvének is, a nagy testű kedvencek pedig kis pihének gondolva magukat hatalmas lendülettel vetik magukat a gazdi ölébe.

Szólj hozzá

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Megosztás