Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views :

🐾 Minden, ami kutya! 🐾

Botrány: kutyahússal etetik a nyaralókat a turistaparadicsomban

/
/
/

A tu­ris­ták azt hi­szik, hogy csir­ke­húst vesz­nek Balin, de egy auszt­rál ál­lat­védő szer­ve­zet azt ál­lítja: va­ló­já­ban ku­tya­húst adnak el nekik.

Bali nagyon népszerű úti cél a turisták körében, hiszen hátizsákos utazásokra és luxusnyaralásokra is alkalmas. Most viszont az Animals Australia nevű állatvédő szervezet azt állítja: az ide látogatókat csúnyát átverik, hiszen csirkehús helyett kutyahúst szolgálnak fel nekik.

A szervezet nyomozást indított, és kiderítették, hogy Bali utcáiról naponta tűnnek el a kutyák, amiket aztán brutálisan megölnek, a húsukat pedig eladják.

„A kutyákat bambuszketrecekbe vagy rizses zsákokba zárják, majd akár napokig élelem és víz nélkül tartják, miközben a szájukat leragasztják, a lábaikat pedig összekötözik. Éjjelente aztán kis csoportokban lemészárolják őket” – áll a szervezet jelentésében.

Az állatvédők beépültek az utcai bandákba, így a szemük láttára történt minden szörnyűség. Egyikük azt mondta, már sok borzalmat látott, de még így is rosszul lett, amikor a kutyák nyüszítését hallotta.

A legtöbb kutyahúst utcai árusoknál találták, de meglepő módon 70 étteremben is csirkeként árulják a kutyákat.

A kutyahús árusítása az állatvédelmi és az élelmiszer-biztonsági törvényekkel is ellentétes. Azaz nemcsak a kutyák szenvednek a brutális bánásmód miatt, de azok is megbetegedhetnek, akik megeszik a mérgezett húsukat. Hányingert, izomfájdalmakat, légszomjat, de akár szervi és idegi károsodást okozhat az utcán árult kutyahús.

Balin is vannak olyan szervezetek, amelyek a kutyahús visszaszorításáért küzdenek. Most 150 eltűnt kutyát keresnek, de ez semmi ahhoz képest, hogy becslések szerint évente 70 ezer kutyát mészárolnak le a szigeten – írja az Independent.

 

ripost.hu

Hozzászólások
Megosztás