Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views :

🐾 Minden, ami kutya! 🐾

Hatékonynak bizonyult a kutyatartási igazolvány

/
/
/

Ausztriában 2010-ben vezették be bizonyos kutyafajták tartásához a jogosítványt a kutyatulajdonosok számára. A listán olyan kutyafajták szerepelnek, mint a rottweiler, a mastiff, a bullterrier és egyéb harci kutyák.

Az eltelt időszak alatt összességében 57%-kal, az ún.harci kutyák körében 63%-kal csökkent a kutyaharapások- és támadások száma.

Az intézkedés megfogalmazói és bevezetői elégedettek az eddigi eredményekkel. A bécsi példa a felelős kutyatartásra máshol is mintául szolgálhatna – vélik. Bécsben 60.361 kutyát regisztráltak. Közülük 3312, azaz 5,4% tartozik a listára felvett ebek közé. Az ő tulajdonosaiknak 2010. július 1-je óta kötelező a harci kutya jogosítvány megszerzése. Aki nem rendelkezik ilyennel, akár 3500 eurós büntetésre is számíthat. A bevezetés óta kereken 700 ügy került a hatóságokhoz.

Jelenleg a jogosítványhoz szükséges vizsgadíj 25 euróba kerül. A mozgalom élén álló Ulli Sima állatvédő és városi tanácsos ezt az összeget kevésnek ítéli a mintegy egy órás munkáért. Azt, hogy a jövőben mennyibe fog ugyanez kerülni, még nem hozták nyilvánosságra.

Az viszont bizonyos, hogy a jól nevelt kutyák – függetlenül attól, hogy melyik fajtához tartoznak – kevesebbet harapnak és kevesebbet támadnak.

Hozzászólások
Megosztás