Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views :

🐾 Minden, ami kutya! 🐾

A legjobb kutyafajták kis lakásokba

/
/
/

Nem mindenki engedheti meg magának, hogy hatalmas, többszobás házban éljen, amihez óriási kert tartozik. Miért ne lehetne azoknak is kutyusuk, akiknek „csak” egy apró lakásuk van? Persze, hogy lehet, csak okosan kell ebet választani! Mutatjuk azokat az állatokat, amik tökéletesen jól érzik magukat az apró otthonokban!

1. Basenji

A basenji egy viszonylag kistermetű kutya, magassága 41-43 centiméter, a súlya 9,5-11 kilogramm – kiválóan „elfér” apró lakásokban is. Érdekesség, hogy egyike azon ritka ebeknek, amik nem tudnak ugatni – persze, ha felidegesítik őket, akkor vonítanak és csaholnak. Nagyon intelligens, érzelmes, de idegenekkel szemben távolságtartó lehet. Minden gazdi kiemeli a basenjivel kapcsolatban, hogy tiszta, nem csinál nagy rendetlenséget, ez pedig egy újabb érv amellett, hogy bátran vállaljuk be akkor is, ha nincsen hat fürdőszobás palotánk.

A basenji kicsi kutya

2. Bichon frisé

A bichon frisé szintén nem hatalmas méreteiről ismert; nagyon népszerű kutyus, kifejezetten Oroszországban és Franciaországban szeretik, ráadásul ott az arisztokráciát jelző státuszszimbólumként tekintenek rá. Kifejezetten ajánlják, hogy lakásban tartsák, szakértők szerint ugyanis kicsi termete miatt a kerítés alatt kiáshatja magát. Szeret futni, így inkább a sportos gazdik mellett érzi jól magát. A szőre nem irritálja az allergiásokat.

Édes kutya a bichon frisé

3. Brüsszeli griffon

Édesen pici kutyus a brüsszeli griffon, hiszen marmagassága 18-20 centiméter, tömege pedig mindössze 2,5-5,5 kilogramm. Ha őt szeretnénk, és kicsi a lakásunk, bátran vágjunk bele! A kutya.hu szerint a vérmérséklete kitűnő, barátságos, szófogadó, minden után érdeklődik, amit a gazdája csinál, és mindig segíteni szeretne. Nagyszerű házi kutya, abszolút hallása révén, mindig jelzi, ha jön valaki. Azt szereti a legjobban, ha egy huzatmentes sarokban pihenhet, így alakítsuk tehát ki neki a kis fekhelyét.

Nagy kedvenc a brüsszeli griffon

4. Csivava

A csivava a világ legkisebb termetű kutyája; ősi fajta, Mexikóból származik. Nagy felálló füleivel a legapróbb neszt is meghallja, éppen ezért kiváló jelzőkutya. Elsőre törékeny, visszahúzódó, csendes állatnak tűnik, ám aki jobban megismeri, az rájön, hogy amilyen kicsi, olyan harcias ebről van szó. Gyors, játékos, igényli a sétát, a törődést, szinte árnyékként követi a gazdáját.

5. Tacskó

A mi egyik kedvenc kutyusunk a tacskó, egyszerűen nem tudunk betelni a rövid lábaival, a hosszú testével és az okos tekintetével. Egy apró lakásban is kiválóan eléldegél a gazdijával, marmagassága 16-26 cm, tömege 3,6–9 kg. Igen, tudjuk, hogy a tacskó alapvetően vadászkutya, de higgyétek el, hogy nagyon jól alkalmazkodik a városi létformához is! Ragaszkodó, hűséges, de arra figyeljünk, hogy rendszeresen mozgassuk, mert könnyen elhízik. Remekül lehet szállítani, kirándulni is magunkkal vihetjük.

6. Máltai selyemkutya

Mindössze 2-3 kg a máltai selyemkutya, szóval nem foglal sok helyet. Amellett, hogy apró termetű, még mutatós is – ha levisszük sétálni a ház körül, garantáltan mindenki el fog ájulni a szépségétől. Nagyon vidám, élénk, játékos állat, aki ragaszkodik gazdájához. Egyáltalán nem agresszív, cserébe azonban nagyon érzékeny, ha szigorúan szólunk rá, könnyen megsértődhet. Időseknek kifejezetten utánozhatatlan társ, nyugodt, nem igényli a hosszú sétákat.

7. Mopsz

A mopsz története régre nyúlik vissza, valószínűleg egy kínai ebről van szó. Kétéves koráig hiperaktív, innentől kell elkezdeni következetesen nevelni. Mivel utálja, ha a gazdi haragszik rá, és a jutalomfalatoknak sem tud ellenállni, a tanítása meglepően könnyű. Kis termetének és nyugodt természetének köszönhetően jól illik kis lakásokba, rövid orra miatt egyébként sem élhetne hosszabb ideig kertben. Igazi családi kutya, ritkán ugat, így még a szomszédokat sem zavarja.
8. Yorkshire terrier

Az egyik legkisebb méretű és igen népszerű terrier, mindenhol jól érzi magát, lakásban is tartható. A gazdáját nagyon szereti, és a családtagjaihoz nagyon ragaszkodik, de az idegenekkel szemben nem barátságos kutya. Nem igényli a hosszú sétákat, a lakáson belül is eleget tud mozogni. A dédelgetést viszont nagyon szereti, úgyhogy jaj annak a gazdinak, aki nem veszi fel napjában többször is a karjába!

Forrás

Hozzászólások
Megosztás