Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views :

🐾 Minden, ami kutya! 🐾

Letöltendő fogházra ítélték Fülöp kutya kínzóit

/
/
/

A kutya gazdái azt állították, hogy megfelelően tartották az állatot, de a szemtanúk és a szakértők úgy vélték: nagyon is tudták, hogy a kutya el fog pusztulni, de ez egyáltalán nem érdekelte őket.

Állatkínzás miatt négy hónap letöltendő fogházra ítélte szerdán a Nyíregyházi Járásbíróság azt a két embert, akik embertelen körülmények között tartották kutyájukat – írja a Magyar Nemzet. Fülöp történetét sokan megismerték, miután állatvédők sokkoló fotót tettek közzé a láncra vert ebről.

A kutya nyakára a gazdái szoros zsinórt kötöttek, amely átvágta a nyakát, emiatt torzult az állat feje a felismerhetetlenségig. Az állatvédők áprilisban találtak rá Nagycserkeszen, több mint 700 ezer forintot fordítottak a kezelésére, de sajnos nem tudták megmenteni.

Az ügy két vádlottja, egy férfi és egy nő tagadták az állatkínzást, szerintük a kutya többször is megszökött, ezért kötötték meg, de a tartása szerintük megfelelő volt. A bíróság azonban a tanúvallomások és a szakértői vélemények alapján bizonyítottnak látta, hogy a vádlottak tudták, el fog pusztulni a kutya.

A tanúként meghallgatott állatorvos azt mondta: soha nem találkozott még ilyen rossz állapotban lévő négylábúval.

A bíró indoklása szerint a vádlottak a kutya pusztulását okozó zsinór nélkül is kegyetlenül bántak az állattal, de a nyakába bevágó, a nyelőcsövét roncsoló zsinór tette különösen kegyetlenné az ügyet. Enyhítő körülményként figyelembe vették a büntetlen előéletet, ezért kaptak négy hónapot és fogház fokozatot – derült ki az ítélethirdetésen.

Az Állatbarát Alapítvány polgári jogi igényét, vagyis a kutya gyógykezelésének költségét a bíróság jogosnak tartja, de az alapítvány nem sértett ebben az ügyben, illetve a pontos összeg igazolása sem a büntetőeljárás része, ezért polgári peres útra utasította. A vádlottak védője három nap gondolkodási időt kért a fellebbezés bejelentése előtt.

Fülöp teljes történetét ITT elolvashatod.

Hozzászólások
Megosztás