Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views :

🐾 Minden, ami kutya! 🐾

“Nemváltó” műtéten esett át a kutya

/
/
/

Mollynak, a Jack Russel terriernek mind kan, mind szuka szaporítószervei voltak – írja a Daily Record. Az állat a terrierekhez képest is túlságosan pörgött, ezért elvitte gazdája egy szakemberhez, aki rájött, mi áll a háttérben. Molly kívülről lánynak tűnt, de petefészkei helyén herék voltak. Az állatorvos szerint, ha nem műtik meg a kutyát, akkor nagyon komoly egészségkárosodása is származhatott volna belőle.

Az állat egyébként interszexuális volt – vagyis kromoszómáit, nemi hormonjait, elsődleges és/vagy másodlagos nemi jellegeit tekintve nem határozható meg egyértelműen a neme. A műtét után Molly sokkal jobban érezi magát, azóta nincsenek fájdalmai, így sikeresnek tekinthető a beavatkozás. Orvosa, Ross Allan szerint az interszexualitás a kutyáknál igen ritka, de ha elő is fordul, nem minden esetben kell megműteni a páciens.

Forrás

 

Hozzászólások
Megosztás