CUKISÁG: NÉZD MEG, MIT TUD EZ A KÉT BORDER COLLIE!

/
/
/
2 Megtekintés

Igazi világszám: szinte bármit megcsinálnak gazdájuknak ezek az ebek, és még élvezik is.

Egy furcsa páros, Ace és Holly tartja lázban egész Ausztráliát. A két border collie igazi szupersztár az országban, mióta több videójuk is felkerült az internetre. Ezeken ugyanis a két kutyus a gravitációt, de még a kutyatermészetet is meghazudtolva végez akrobatikus mutatványokat, amiben gazdájuk se­gít nekik.

Dai Aoki a földre fekszik, a 22 hónapos Ace az ölébe mászik. Az igazi bravúr persze csak ezután következik, hiszen a gazdi ekkor felnyújtja a két lábát, amin pedig a 28 hónapos Holly egyensúlyoz. Miután mindkét kutya elfoglalta a pozícióját, trénerük tovább nehezítve a feladatot két lábra állítja őket. Bár a jelenet csak pár másodpercig tart, annak, akinek volt már kutyája, könnyen el tudja képzelni, milyen nehéz is ez.

A különleges mutatvány persze nem a véletlen műve. Ace 2014-ben, kölyökkorában egy kutyás tehetségkutató versenyt is megnyert gazdájával.

– Csak pozitív megerősítéseket használok a tréning során. De nem is igazi tréning ez, mi csak játszunk és jól érezzük magunkat együtt, közben pedig tanulunk ezt-azt – mesélte a gazdi a Puppy Talesnek. Dai Aoki egyébként nem képzett idomár, sosem tanulta, hogy hogyan kell szakszerűen oktatni egy kutyát, de a jelek szerint tudja. – A legfontosabb dolog egy kutya tanítása során a következetesség, a türelem, a tisztelet és a szeretet – mondta.

borsonline.hu

Szólj hozzá

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

It is main inner container footer text
Megosztás