Rémület és rohanás: Budán találták meg a Rákosokról elszökött kutyát

/
/
/
Újév napján jóval több, a szilveszteri petárdázások miatt elkóborolt állatról érkezett bejelentés a fővárosban, mint tavaly ilyenkor.

Pataki Gábor, az Állatmentő Liga vezetője az M1 aktuális csatorna vasárnap esti műsorában elmondta: hatodik éve végzik a Fővárosi Önkormányzati Rendészettel és a Rex Kutyaotthon Alapítvánnyal közösen a petárdakommandó akciójukat.

Rémület és rohanás: Budán találták meg a Rákosokról elszökött kutyát

A mai napon mostanáig 51 elkóborolt kutyáról érkezett bejelentés. Márpedig – az elmúlt évek tapasztalatai alapján – a következő napokban további bejelentések is várhatók. Eddig tizenhét kutyát sikerült hazajuttatni, köszönhetően a csipeknek. Idei tapasztalat, hogy sok csipben nem volt jó például a telefonszám vagy a cím. Ezért felhívta a figyelmet, fontos, hogy az adatváltozásokat rögzítsék az adatbázisban.

A petárda és a rakéta zaja az állatoknak egy háborúval egyenértékű. Ilyenkor olyan sokkos állapotba kerülhetnek, hogy csak mennek, és egy nap alatt több kerületet is átkóborolnak – fejtette ki, példaként említve, hogy előző nap is a XII. kerületben találtak meg egy XVI. kerületi kutyát. Pataki Gábor felhívta a figyelmet továbbá: rendelet írja elő, hogy a gazdáknak ilyenkor kötelessége elzárniuk kutyájukat. Így ha mégis elkóborolt az állat, vélhetően szabálysértést követett el a gazdája.
A bejelentéseket megtenni, illetve érdeklődni a fővárosi önkormányzati rendészet telefonszámán lehet. A megtalált kutyákat a főváros ebrendészeti telepére vagy a Rex Alapítványhoz viszik – tette hozzá az Állatmentő Liga vezetője.

nlcafe.hu

Szólj hozzá

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Megosztás