Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views :

🐾 Minden, ami kutya! 🐾

Rettegésben tartja a staffords­hire ter­rier a budapesti lakótelepet

/
/
/

Egy staffords­hire ter­rier ter­ro­ri­zálja Bu­da­té­tény ku­tyá­sait: majd­nem szét­té­pett egy má­si­kat va­sár­nap…A Bu­da­té­té­nyi Ku­tyá­sok Tár­sa­sága nem hagyja annyi­ban a dol­got.

A Rózsakert lakótelepen egy hatalmas staffordshire terriert kellett befogatni a rendőrökkel, mert rátámadt egy másik kutyára.

A környékbeliek nagyon aggódnak, és már nem mernek a kutya lakhelye felé sétálni, főleg saját kedvencükkel nem:

Hát ilyen sem volt még: nem merek Lunával egyedül kimenni éjjel!

– írja egy környékbeli a Facebookon. A támadó kutya háta a szemtanúk szerint tele volt ütésnyomokkal, ezek pedig arra utalhatnak, hogygazdája harcra képezte ki őt.

Ő az: a neve Rocky. Forrás: Budatétényi Kutyások Társasága - Facebook
Ő az: a neve Rocky. Forrás: Budatétényi Kutyások Társasága – Facebook

Persze a kutya nem mindig agresszív, csak neveltetése miatt szeszélyes.Akit ismer, azzal barátságos:

Ismerem őt, Rockynak hívják, tízéves kan kutya. Múlt héten nagyon barátságos volt, velem is, más emberekkel is, és minden kutyával, akivel összefutottunk.

Megszökött, és én vittem haza. A Rákóczi utcai állatklinikára mentem vele… van benne chip, így ott megadták a címét. A kapu tárva-nyitva volt, csengő sehol, az udvar kupis, a házban meg sehol senki.”

Majdnem megölt egy kisebb kutyát

Rocky egy csau-csau-t támadott meg vasárnap. Húsz percig cibálta, amíg teljesen ki nem merült. Addig lehetetlen volt szétválasztani őket.

A csau-csau nem szerzett végzetes sebeket, de azonnal az éjszakai ügyeletre kellett vinni. A nagyobb kutya elfáradt, és kifeküdt, mire a rendőrök kiérkeztek a helyszínre.

A támadás után elalélt. Forrás: Budatétényi Kutyások Társasága - Facebook
A támadás után elalélt. Forrás: Budatétényi Kutyások Társasága – Facebook

Több arra járó utcabeli állította, már kapott meg embereket is a kutya, illetve többször is több hétre konténerbe zárták. Nem ő tehet róla, hogy ennyire kiszámíthatatlan, az emberek hibája.

“Ez tarthatatlan… Reméljük, lesz változás, és nem kell őt elaltatni, vagy bármi ilyesmi. A gazdája nem ember… ember ilyet nem művel állattal, és nem tartja ilyen körülmények között…”

– mondta egy kutyatulajdonos, aki aggódik a staffordshire terrierért.

Mások még durvább dolgoktól tartanak:

“Csak nehogy eltegye láb alól a kutyát! Majd azt mondja hogy meglépett!”

A helyszínre mentek a kutyások

Hétfőn a Budatétényi Kutyások Társaságának tagjai és több más állatbarát ment a házhoz, és végigragasztotta a kerítést figyelmeztetésekkel arról, hogy mi folyik a lécek mögött.

Az állatbarátok nem akartak bemenni az udvarra, de kívülről is látták, hogy a házban áldatlan állapotok uralkodnak: autóroncshegyek, építési hulladék, összevissza szobabérlők, minden lepusztulva.

Addig rángatta a másik kutyát, míg el nem "ájult". Forrás: Budatétényi Kutyások Társasága - Facebook
Addig rángatta a másik kutyát, míg el nem “ájult”. Forrás: Budatétényi Kutyások Társasága – Facebook

Két megoldás van, de mindig törekszünk arra, hogy a kutya a megszokott környezetéből, gazdájától ne legyen elszakítva

– mondta el a -nak Gombás Imre, a Budatétényi Kutyások Társaságának tagja, aki nagyon örül, hogy a kutyás társadalom így összetart.

Tehát ha kiderül, hogy a kutyát jól tartják, és a szökés lehetőségét megszüntetik, a gazdinál maradhat. Viszont ha nem így van, akkor befogadóhoz kerülhet, de ehhez hatósági segítség is kell majd, ráadásulnem biztos, hogy jó egy ilyen idős kutyának a környezetváltozás.

Jelenleg egyébként a megtámadott kutyus gazdája intézkedik ez ügyben, mind a rendőrségnél, mind a kerületi jegyzőnél, ezért az ügy végkimenetelét még nem lehet tudni…

ripost.hu

 

 

Hozzászólások
Megosztás