Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views :

🐾 Minden, ami kutya! 🐾

Újra póráz nélkül járja a budai utcákat a tacskógyilkos pitbull

/
/
/

Dániel a Déli környékén lakik, a Kék Golyó utcában, nem messze a budai kutyahorror helyszínétől, a Gregus utcától. A 444-nek azt írta, jelek szerint a pitbull tulajdonosa elhozta az állatot az Állategészségügyi Szolgálat telepéről, mert ismét látták a környéken az ebet, aki szabadjára engedve széttépett egy tacskót és megsebesített egy másikat. Dánielnek is kistestű keverék kutyája van, ismerte látásból a meghalt hős tacsit és gazdáit, le is fagyott, amikor meglátta az úttest túloldalán a kutyát. Kedden írt a 444-nek:

“A tragédia óta nem láttuk őket, de azóta módosított útvonalon, és paprikasprére tett ujjakkal sétáltatjuk a kutyánkat. Ma olvastuk a friss cikketeket az ügy kapcsán, és épp most jövünk kutyasétáltatásból, és a szóban forgó kutya ismét a Kék Golyóban sétált a gazdájávalPÓRÁZ ÉS SZÁJKOSÁR NÉLKÜL.

Mi szerencsére időben észrevettük őket, és átmentünk az út túloldalára, felraktuk a kutyánkat a betonkerítés szélére, testünkkel takartuk, gázspré készenlétben, míg el nem haladtak elég messzire, mi pedig gyorsan visszaiszkoltunk haza. De nyilván ezt hosszú távon nem lehet csinálni, tök para az egész helyzet.”

Megkerestük Dánielt, aki azt írta, valósággal “lefagytak” a barátnőjével amikor meglátták újra a pitbullt, gazdája mögött sétált jó pár lépéssel, nem a lábánál, a földet szaglászta. A gazdája próbálta behívni a kutyát, de nem hallgatott rá.

Sikerült beszélnünk a XII. kerületi hatósági állatorvossal Juhász Péterrel, aki elmondta, az ő tudomása szerint a gazda már napokkkal a támadás után elhozta az Illatos úti telepről az állatot.

A hegyvidéki önkormányzat az Érdi Járási Hivatalhoz utalta át az ügyet, amiben nem indult büntetőeljárás, mivel állatkínzás nem történt (azt csak ember követheti el), rongálást pedig nem állapítottak meg, mivel a gazda nem tudta megmondani a kutya értékét. A Btk. csak személyeket és dolgokat különböztet meg, az állat dolognak számít és 50 ezer forint feletti kár minősül rongálás bűncselekménynek.

A hivatalnak van joga rendelkezni az állattartás körülményeinek megváltoztatásáról, veszélyessé nyilvánítatni az állatot és bírságot kiszabni, akár úgy is, hogy a gazdája időközben újra magához vette az ebet. Úgy tudjuk, utóbbi már megtörtént és 90 ezer forintot kell fizetnie a gondatlan tulajnak.

Írtunk az ügyben az Állatvédelmi Szolgálatnak, hogy tájékoztassanak arról, valóban kiadták-e a kutyát, illetve tudnak-e valamit tartási helyéről  és várjuk a hivatal válaszát is arról, milyen határozatok születtek a gondatlan tulaj ügyében. Ha megérkeznek, frissítünk.

 

444.hu

Hozzászólások
Megosztás